Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z suszonymi pomidorami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 500 g (4 plastry)
suszone pomidory 1/2 słoiczka
ser feta 40 g
kapary 1 łyżka
koperek 1/2 pęczka
mąka 1 łyżka
śmietana 2 łyżki
bulion 1 szkl
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z suszonymi pomidorami

1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Solimy bardzo delikatnie, bo feta jest słona, posypujemy pieprzem z obu stron.
Na każdym płacie kładziemy po dwa kawałki pomidorów i po pasku sera.
Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Do rondelka wlewamy bulion, przekładamy roladki, dodajemy kapary i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, dodajemy posiekany koperek, zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aga 16.12.2022 15:52
Czy takie roladki z serem feta mogę zamrozić? Czy po rozmrożeniu ser e środku będzie ok?
Doradca Smaku 19.12.2022 08:22
Tak AGA, można je zamrozić i nic nie powinno stać się z serem. Gdy najdzie Cię ochota, roladki przygotujesz je w piekarniku :)
IKrakowianka 24.06.2017 22:16
super roladki
Janina 24.06.2017 22:13
Smaczny obiadek;))
agnieszka214 24.06.2017 20:04
Kuszace mięsko do obiadu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak