Roladki z indyka z suszonymi pomidorami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    500 g (4 plastry)
  • suszone pomidory

    1/2 słoiczka
  • ser feta

    40 g
  • kapary

    1 łyżka
  • koperek

    1/2 pęczka
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • bulion

    1 szkl
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Mięso myjemy, osuszamy i rozbijamy tłuczkiem przez folię na cienkie płaty.
Solimy bardzo delikatnie, bo feta jest słona, posypujemy pieprzem z obu stron.
Na każdym płacie kładziemy po dwa kawałki pomidorów i po pasku sera.
Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Do rondelka wlewamy bulion, przekładamy roladki, dodajemy kapary i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, dodajemy posiekany koperek, zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 24.06.2017 22:16
super roladki
Janina 24.06.2017 22:13
Smaczny obiadek;))
agnieszka214 24.06.2017 20:04
Kuszace mięsko do obiadu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat