Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
filet z indyka
500 g (4 plastry) -
suszone pomidory
1/2 słoiczka -
ser feta
40 g -
kapary
1 łyżka -
koperek
1/2 pęczka -
mąka
1 łyżka -
śmietana
2 łyżki -
bulion
1 szkl -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
olej do smażenia
Przepis i sposób przygotowania Roladki z indyka z suszonymi pomidorami
Solimy bardzo delikatnie, bo feta jest słona, posypujemy pieprzem z obu stron.
Na każdym płacie kładziemy po dwa kawałki pomidorów i po pasku sera.
Zwijamy ciasno, spinamy wykałaczkami.
2. Na patelni rozgrzewamy olej i obsmażamy roladki ze wszystkich stron na rumiano.
Do rondelka wlewamy bulion, przekładamy roladki, dodajemy kapary i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez 15 minut.
Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną wody, dodajemy posiekany koperek, zagęszczamy sos. Doprawiamy do smaku.
Roladki podajemy z ziemniakami i surówką.
Komentarze (3)