Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 600 g
ser wędzony 150 g
żurawina suszona 50 g
boczek wędzony 8 plastrów
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Porada

Delikatne roladki, w których idealnie dobraną parę stanowią składniki nadzienia ser wędzony i żurawina. dodatkowo boczek sprawa, że roladki nie są suche.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną

Kroki postępowania

1
Żurawinę zalać wrzątkiem i odstawić na ok 10-15 min. Mięso pokroić na 4 sznycle, delikatnie rozbić (najlepiej przez folię, aby nie narobić dziur w mięsie) i oprószyć z dwóch stron solą i pieprzem. Na każdym plastrze mięsa ułożyć ser i żurawinę.
Krok 1 - Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną foto
2
Każdą roladkę ciasto zwinąć i owinąć dwoma plasterkami wędzonego boczku.
Krok 2 - Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną foto
3
Roladki owinąć ciasto folią aluminiową i w naczyniu żaroodpornym zapiekać przez 40 min w 180 st, po tym czasie roladki rozwinąć, przełączyć piekarnik na funkcję grilla i zapiekać jeszcze ok 5-10 min, aż boczek będzie rumiany. Smacznego!
Krok 3 - Roladki z indyka z serem wędzonym i żurawiną foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.09.2016 10:27
pyszna propozycja :-)
mysza75 15.09.2016 09:57
pyszna rolada na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak