Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z róznymi farszami - idealne jako zimną imprezowa przekąska

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś indycza 1 kg
szpinak mrożony
ser mozarella
GORGONZOLA
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z róznymi farszami - idealne jako zimną imprezowa przekąska

kroje piers indycza w zgrabne kawałki tak aby powastało 8-10 zgrabnych roladek. Mięso \" zbijam \" tłuczkiem. Robię 3 różne farsze. 1. szpinak mrożony duszę z 3 ząbkami czosnku, łyżką masła, sól, pieprz do smaku. Smaruję roladkę szpinakiem kladę po plasterku gorgonzoli, zawijam i spinam wykałaczkami. 2. pieczarki podsmażam z cebulą, doprawiam wedle gustu ( sól, pieprz, czerwona papryka) smaruję i zawijam. 3.żurawinę kładę na roladce, dodaję plaster mozarelli- zwijam , spinam. Wszystko duszę 30-40 minut na małym ogniu, podlweam od czasu do czasu woda i sosem sojowym jasnym, sypię przyprawą do indyka. Wystudzone kroję w plasterki. Przepyszne

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Paulina73 28.09.2010 22:15
dziękuję- tak są pyszne :)
Faustyna 27.09.2010 13:44
Jakie to piękne:) Naprawdę prześliczne i zapewne przepyszne:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak