Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z fetą i papryką
Tak przygotowanego kotlecika ściśle zawinąć w roladkę tak, aby nadzienie z każdej strony było zabezpieczone mięsem. Aby mieć pewność, że roladki nie rozwalą się w dalszej obróbce, dobrze jest je "zszyć" szpilkami do mięsa lub wykałaczkami.
Roladki panierować w mące, jajku i bułce (można też przygotować wersję bez panierki). Smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor (nie muszą być bardzo przypieczone, bo będą dopiekać się jeszcze w piekarniku). Usmażone roladki włożyć do cieniutko wysmarowanego oliwą naczynia żaroodpornego. Naczynie wstawić do zimnego piekarnika, nastawić piekarnik na 180 stopni. Od momentu, kiedy piekarnik osiągnie tą temperaturę piec roladki około 15-20 minut. Można przez pierwsze 10 minut piec pod przykryciem, a potem naczynie odkryć.
Smacznego!