Roladki z indyka z camembertem i morelami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • camembert

    125 gram
  • morele suszone

    50 gram
  • sól

    do smaku
  • indyk

    200 gram
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pierś indyka cienko rozbijamy żeby powstał na prostokąt.
Doprawiamy sola i pieprzemy.Na dłuższym boku ukladamy plastry sera a na nich wczesnie sparzone morele.Całosc zwijamy w roladke izawijamy szczelinie w folie spożywczą
Gotujemy okolo 20-25 min w zależnosci od grubosci roladki.
Na małym ogniu.Wyciągamy z wody i po ostudzeniu kroimy plastry.Podajemy na zimno.Polecam również zamiast moreli śliwki suszone.I oczywiście świetnie smakuje z żurawiną.
Smacznego

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Rogalik 13.08.2011 22:13
super
irenka 20.03.2011 11:48
fajny przepis,muszę wypróbować
agnieszka214 20.03.2011 11:45
fajne
iwona332 16.02.2011 10:32
super
cukiereczek 15.05.2010 08:17
O jak przyjedzie Teściowa to jej to podam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat