Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka z camembertem i morelami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

camembert 125 gram
morele suszone 50 gram
sól do smaku
indyk 200 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka z camembertem i morelami

Pierś indyka cienko rozbijamy żeby powstał na prostokąt.
Doprawiamy sola i pieprzemy.Na dłuższym boku ukladamy plastry sera a na nich wczesnie sparzone morele.Całosc zwijamy w roladke izawijamy szczelinie w folie spożywczą
Gotujemy okolo 20-25 min w zależnosci od grubosci roladki.
Na małym ogniu.Wyciągamy z wody i po ostudzeniu kroimy plastry.Podajemy na zimno.Polecam również zamiast moreli śliwki suszone.I oczywiście świetnie smakuje z żurawiną.
Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 13.08.2011 22:13
super
irenka 20.03.2011 11:48
fajny przepis,muszę wypróbować
agnieszka214 20.03.2011 11:45
fajne
iwona332 16.02.2011 10:32
super
cukiereczek 15.05.2010 08:17
O jak przyjedzie Teściowa to jej to podam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak