roladki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 sztuka
  • pieczarki

    200 gram
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    1 szczypta
  • sól

    1 szczypta
  • cukinia

    1/3 sztuki
  • suszone pomidory

    4 sztuki
  • olej do smażenia

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filet oczyszczam z błonek, kroję na kotlety,które lekko rozbijam. Kotlety posypuję solą i pieprzem oraz czosnkiem. Pieczarki i cebulę obieram i kroję. Na oliwie podsmażam cebule i dodaję do niej pieczarki, smażę do odparowania wody z pieczarek. Usmażone pieczarki z cebulą przekładam na kotlety z indyka, na nich układam kawałek obranej cukinii (w drugiej wersji na indyku układam tylko pomidora suszonego). Zawijam mięso w roladę i spinam wykałaczkami. Mięso obsmażam przez kilka minut z każdej strony na rozgrzanym oleju.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
foczka-ks 24.11.2015 22:05
kolorowo i smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat