Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 4 sznycle
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
sól
pieprz
cebula 1 sztuka
czosnek 2 ząbki
masło 1 łyżka
ser owczy 40 dag
olej 2 łyżki
bulion drobiowy 1 szklanka
śmietana kremówka 1/2 szklanka
białe wino 20 ml
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Zieleninę, cebulę i czosnek siekamy. Podsmażmy na maśle. Mięso nacieramy przyprawami. Połowę sera kroimy na 4 plasterki - kładziemy je na płat mięsem na niego zieloną masę. Zwijamy roladki, spinamy. Obsmażamy na oleju, zalewamy bulionem i dusimy. Dodajemy resztę sera pokrojonego w kostkę, doprawiamy, zaprawiamy śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak