Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z indyka

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 400 g
papryka żółta 0.5 szt
papryka czerwona 0.5 szt
ser mozarella 100 g
mąka pszenna 25 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 50 g
jajko 1 szt
Tymianek suszony Prymat
sól do smaku
olej do smażenia

Porada

W przepisie użyłam włoski ser stracchino.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka

Umyta, drobno pokrojona paprykę usmażyć na oliwie z oliwek. Doprawić sola i tymiankiem. Mięso pokroić na cienkie plastry i lekko rozbić tłuczkiem, posolić.
Każdy kawałek nadziać serem i papryka , zwinąć i spiąć wykałaczką.
Obtoczyć w mace, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 12.05.2017 12:58
pysznie! lubie takie
Ela15 12.04.2017 13:06
na pewno pysznie smakują
Marta Ryżek-Kalkowska 14.11.2016 12:25
Pyszna propozycja.
benka 01.10.2016 19:22
Apetyczne :)))
adelajda 01.10.2016 16:53
super obiad
Łukasz15 30.09.2016 22:23
Świetne danie
gosia1988 30.09.2016 22:16
smaczne danie na obiad

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak