Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z indyka
Każdy kawałek nadziać serem i papryka , zwinąć i spiąć wykałaczką.
Obtoczyć w mace, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju .
filet z indyka | 400 g |
papryka żółta | 0.5 szt |
papryka czerwona | 0.5 szt |
ser mozarella | 100 g |
mąka pszenna | 25 g |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 50 g |
jajko | 1 szt |
Tymianek suszony Prymat | |
sól do smaku | |
olej do smażenia |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: