Roladki z indyka

Roladki z indyka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    400 g
  • papryka żółta

    0.5 szt
  • papryka czerwona

    0.5 szt
  • ser mozarella

    100 g
  • mąka pszenna

    25 g
  • bułka tarta

    50 g
  • jajko

    1 szt
  • tymianek Prymat

  • sól do smaku

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyta, drobno pokrojona paprykę usmażyć na oliwie z oliwek. Doprawić sola i tymiankiem. Mięso pokroić na cienkie plastry i lekko rozbić tłuczkiem, posolić.
Każdy kawałek nadziać serem i papryka , zwinąć i spiąć wykałaczką.
Obtoczyć w mace, potem w rozkłóconym jajku a na końcu w bułce tartej.
Smażyć na głębokim oleju .
Ada-Gaba
W przepisie użyłam włoski ser stracchino.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

12.05.2017 12:58
pysznie! lubie takie

Ela15

12.04.2017 13:06
na pewno pysznie smakują

Marta Ryżek-Kalkowska

14.11.2016 12:25
Pyszna propozycja.

benka

01.10.2016 19:22
Apetyczne :)))

adelajda

01.10.2016 16:53
super obiad

Łukasz15

30.09.2016 22:23
Świetne danie

gosia1988

30.09.2016 22:16
smaczne danie na obiad

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat