Roladki z grilla Eli

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • plastry karkówki

    10 sztuk
  • sos sambal oelek

    1 łyżka
  • śliwkowy Tao Tao

    1 łyżka
  • olej roślinny

    5 łyżek
  • sos sojowy

    5 łyżek
  • Grill przyprawa ziołowa Prymat

    2 łyżki
  • olej do smażenia

    2 łyżki
  • sól

    do smaku
  • wykałaczki

    30 sztuk
  • papryka zielona

    1 sztuka
  • papryka żółta

    1 sztuka
  • pieczarki

    500 g
  • Czosnek suszony Prymat

    2 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • cebula biała

    1 sztuka
  • papryka czerwona

    1 sztuka
  • ser gouda

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Umyte,osuszone mięso rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.Wszystkie składniki marynaty włożyć do słoika,zakręcić i energicznie potrząsać aż zrobi się emulsja.Płaty mięsa posmarować marynatą i włożyć na kilka godzin do lodówki(może być w lodówce całą noc).Umyte papryki pokroić w paski.Pieczarki pokroić,cebulę posiekać i razem przesmażyć na oleju,z dodatkiem soli i pieprzu.Ser zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.Mięso wyjąć z marynaty,rozłożyć na blacie i rozsmarować pieczarki,posypać serem i z szerszego końca rozłożyć po 2 paski papryki z każdego koloru.Roladki ciasno zwinąć i spiąć każdą trzema wykałaczkami.Piec na grillu aż mięso będzie miękkie.Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
oliwkowa 21.07.2011 11:53
Ciekawe
berys18 28.12.2010 07:48
wygladają bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat