Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z flądry z ziołami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra 12 filetów
cebula dymka ze szczypiorkiem 1 pęczek
sok z cytryny 0,5 szt
koperek 1 pęczek
szczypiorek 1 pęczek
natka pietruszki 1 pęczek
bulion warzywny 125 ml
sól do smaku
pieprz do smaku
masło 1 łyżka
pomidory 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z flądry z ziołami

Filety należy umyć,osuszyć,delikatnie skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem.Natkę,koperek,szczypiorek drobno posiekać i rozłożyć dość grubą warstwę na każdym filecie ryby.Każdy filet należy ciasno zwinąć i spiąć wykałaczkami.Cebulę dymkę umyć,pokroić w krążki.Pomidory umyć i pokroić na kawałki.Na głębokiej patelni rozgrzać masło włożyć pomidory i cebulę,dusić przez kilka minut,Następnie zalać je bulionem i chwilę gotować.Doprawić solą i pieprzem.Cztery żaroodporne foremki lekko natłuścić i rozłożyć w nich porcję pomidorów z cebulką.Na wierzchu rozłożyć po trzy roladki i piec około 8 minut w temperaturze 180 stopni.Przed podaniem udekorować limonką.Podawać z brązowym ryżem.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ania67 27.05.2011 13:59
super przepis
Natalia/tubisiek 09.04.2011 15:21
to musi być smaczne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak