Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z filetu z indyka

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z indyka 1 sztuka
papryka marynowana kilka kawałeczków
ser żółty 2 plasterki
prawdziwki kilka sztuk
sól
olej do smażenia
mąka do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z filetu z indyka

Filet z indyka podzielić na porcje. Rozbić. posolić z obu stron. Na każdy kłaść plasterek sera żółtego, troszkę poszatkowanych i podsmażonych grzybków. Następnie kłaść trochę marynowanej papryki. Całość zwinąć w rulonik i zwinąć w folię. Chwilę podgotować we wrzątku, tak aby filet trochę przylgnął do drugiego płatu, żeby był dobrze sklejony. Po tym czasie wyjąć i włożyć do mąki. Obtoczyć i podsmażyć na patelni. Podawać z ziemniakami i surówką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magula 20.01.2014 08:35
Smakowite roladki
Katarzyna40 19.01.2014 21:53
zawijańce mięsne mile widziane zawsze :)
mitek111 19.01.2014 21:37
wyglądają smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak