Roladki z filetów kurczaka

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Troszkę obiad nam się pogmatwał. Miały być indycze roladki, jednak z „takiego” mięsa indyka nie dało się nic zrobić. Wyszły z filetów kurczaka. Soczyste, delikatne, boskie. A! Panierka na „lesera”, bo za dużo naczyń do mycia byłoby, wyszła pyszna.

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Składniki:

  • filety z kurczaka

    4 sztuki
  • pasta

    4 łyżki
  • pieczarki brązowe

    250 gramów
  • cebula

    1 sztuka
  • parmezan starty

    4 łyżki
  • oliwa

    2 łyżki
  • majonez

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Filety oczyszczamy, cienko rozbijamy.
Cebulę siekamy, szklimy na oliwie z oliwek, dodajemy starte na dużych oczkach pieczarki, dusimy pod przykryciem przez kwadrans. Następnie odparowujemy z nadmiaru płynu. Studzimy i mieszamy ze startym parmezanem. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Rozbite filety smarujemy pastą z karczochów, następnie rozsmarowujemy farsz, zawijamy.
Oprószamy solą i pieprzem. Cienko smarujemy majonezem, obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju.

R'n'G Kitchen
W przepisie wykorzystaliśmy 4 filety z kurczaka po 200 g oraz pastę z karczochów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat