roladki z fileta z kurczaka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z kurczaka

    1 szt
  • tymianek

  • sól

  • pieprz

  • papryka

    0,5 szt
  • pomidor

  • oliwa

  • pieczarki

    20 dag
  • cebula

    1 szt
  • pietruszka zielona

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

MARYNATA:
2 ŁYŻKI OLIWY
TYMIANEK
SÓL
PIEPRZ
Produkty mieszamy, dodajemy startą na najmniejszych oczkach miąższ papryki ( ścieramy od wewnątrz strony papryki, bez skórki) i pomidora.

Odcinamy zbędne elementy fileta, tłuszczyk, żyłki, polędwiczkę. Przekrawamy fileta wzdłuż ale nie do końca, tak aby po rozłożeniu powstało serduszko, rozbijamy. Wkładamy do marynaty i pozostawiamy na 30 minut.

Cebulkę kroimy w kosteczkę smażymy na oliwie, następnie dodajemy pokrojone w kostkę pieczarki i smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy pietruszkę posiekaną. farsz studzimy.

Fileta wyjmujemy z marynaty, rozkładamy i nakładamy na niego, tak jakbyśmy smarowali chleb masłem farsz pieczarkowy. Zwijamy roladkę, ściskamy przy użyciu folii aluminiowej i pieczemy w 200 stopniach przez 30 minut.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paweł10 01.07.2012 18:23
pieknie podane :)
krzysiu510 24.05.2012 14:17
wyglądają bardzo smacznie
agunesu 21.05.2012 23:18
uwielbiam roladki z kurczaka a ta jest pyszna:)
przemek20008 21.05.2012 22:20
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat