Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fasolką szparagową i papryką

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kotlety schabowe 4 szt
fasolka szparagowa 200 g
papryka czerwona 1/2 szt
ser żółty 5 g
jajko 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
sól
Papryka słodka mielona Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fasolką szparagową i papryką

Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Paprykę koimy w cienkie paski a ser w cienkie plastry. Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło. Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grazyna0211 12.05.2017 15:45
smaczne danie
Ewa Wojtaszko 17.09.2016 21:48
idealne na niedzielny obiad
Bernadeta1 17.09.2016 15:33
apetycznie wyglądają te roladki
jagoda5913 17.09.2016 12:26
pyszne danie
Aleksandra/Olcia 17.09.2016 11:38
pomysłowe mięsko
Ewelina1991 17.09.2016 10:27
bardzo apetyczne!!
Edith85 17.09.2016 10:10
Wyglądają wspaniale
RenataZ-et 17.09.2016 09:26
wyglądają doskonale
Wafelek2601 17.09.2016 09:13
Bardzo apetyczne
justynkag 17.09.2016 07:26
Bardzo apetyczne roladki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak