Roladki z fasolką szparagową i papryką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt
  • fasolka szparagowa

    200 g
  • papryka czerwona

    1/2 szt
  • ser żółty

    5 g
  • jajko

    1 szt
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • sól

  • Papryka słodka mielona Prymat

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Fasolkę szparagową gotujemy w osolonej wodzie do miękkości. Paprykę koimy w cienkie paski a ser w cienkie plastry. Schab rozbijamy bardzo cienko starając się otrzymać kształt jak najbardziej zbliżony do prostokąta. Na brzeg każdego plastra schabu (z węższej strony) kładziemy trochę sera, kilka pasków papryki i kilka strąków fasolki. Plastry zwijamy ciasno, aby nadzienie nie uciekło. Tak przygotowane roladki obtaczamy w jajku roztrzepanym z solą i papryką słodką a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano z każdej strony. podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Grazyna0211 12.05.2017 15:45
smaczne danie
Ewa Wojtaszko 17.09.2016 21:48
idealne na niedzielny obiad
Bernadeta1 17.09.2016 15:33
apetycznie wyglądają te roladki
jagoda5913 17.09.2016 12:26
pyszne danie
Aleksandra/Olcia 17.09.2016 11:38
pomysłowe mięsko
Ewelina1991 17.09.2016 10:27
bardzo apetyczne!!
Edith85 17.09.2016 10:10
Wyglądają wspaniale
RenataZ-et 17.09.2016 09:26
wyglądają doskonale
Wafelek2601 17.09.2016 09:13
Bardzo apetyczne
justynkag 17.09.2016 07:26
Bardzo apetyczne roladki.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat