Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fasolką i śmietankowym sosem

3.0
(20)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczaka 1 podwójna duża
fasolka szparagowa 20 dag
ser żółty ok 5 dag
śmietana 30% 200 ml
musztarda 4 łyżeczki
natka pietruszki pęczek
Pieprz czarny Prymat w młynku
Sól morska ziołowa Prymat w młynku

Porada

Tak przygotowane mięso z fasolką podaje najczęściej do ziemniaków.

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fasolką i śmietankowym sosem

Kroki postępowania

1
Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Tak przygotowane dzielimy na cienkie plastry. Każdy z plastrów oprószamy przyprawami.
Krok 1 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto
2
Odstawiamy na bok.
Miedzy czasie przygotowujemy fasolkę- ucinamy jej końcówki i gotujemy w lekko osolonej wodzie około 15 minut na pół twardo.
Krok 2 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto
3
Każdy plaster smarujemy delikatnie musztardą.
Krok 3 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto
4
Następnie układamy na każdym po kilka ugotowanych fasolek. Miedzy fasolki układamy po 1-2 słupki sera żółtego.
Krok 4 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto
5
Tak przygotowane mięso z farszem zwijamy formując roladki. Można dodatkowo miejsce łączenia spiąć wykałaczkami.
Krok 5 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto
6
Gotowe przekładamy do naczynia żaroodpornego. Całość polewamy śmietanką, oprószamy posiekaną natką pietruszki i przyprawami. Danie wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 20-30 minut w 180˚C.
Krok 6 - Roladki z fasolką i śmietankowym sosem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 29.01.2015 01:12
super je zrobiłaś.
jasiek 26.01.2015 16:19
super zrolowane

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak