Roladki z fasolką i pieczarkami

Roladki z fasolką i pieczarkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • karkówka

    1 kg
  • przyprawa do mięs

  • fasolka szparagowa

    200 g
  • pieczarki

    200 g
  • cebula biała

    1 szt
  • bułka tarta

  • jajko

    1 szt
  • sól do smaku

  • czarny pieprz mielony Prymat

Surówka

  • kapusta pekińska

    0,5 główki
  • rzodkiewka

    6 szt
  • pomidor

    1 szt
  • oliwa

    3 łyżki
  • woda

    3 łyżki
  • sos sałatkowy koperkowo-ziołowy Prymat

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 2 cm plastry. Każdy rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulkę w kosteczkę. Wszystko podsmażamy na patelni. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką oraz fasolkę (użyłam mrożonej fasolki ). Zwijamy na kształt roladki, opruszamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.
Surówka:
Kapustę pekińską szatkujemy w piórka, rzodkiewkę i pomidora kroimy w kosteczkę. Zalewamy przygotowaną mieszanką (oliwa, woda i sos koperkowo- ziołowy). Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ela15

16.12.2014 11:19
pysznie wyglądają

Margo1

12.12.2014 08:00
Bardzo lubię takie roladki

berys18

27.11.2014 21:03
super roladki z fajnym nadzieniem

Kejti

27.11.2014 18:04
Ciekawy obiad :-)

Skotka

27.11.2014 17:48
Wyglądają zachęcająco:)

R'n'G Kitchen

27.11.2014 10:10
Apetyczne ,mniam!

Malinka

27.11.2014 09:52
Z pewnością by mi smakowały, super są!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat