Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z fasolką i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

karkówka 1 kg
Przyprawa do mięs Prymat
fasolka szparagowa 200 g
pieczarki 200 g
cebula biała 1 szt
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 1 szt
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Surówka

kapusta pekińska 0,5 główki
rzodkiewka 6 szt
pomidor 1 szt
oliwa 3 łyżki
woda 3 łyżki
Sos sałatkowy koperkowo-ziołowy polski Prymat 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z fasolką i pieczarkami

Karkówkę myjemy, osuszamy i kroimy w 2 cm plastry. Każdy rozbijamy tłuczkiem, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Pieczarki kroimy w pół plasterki, cebulkę w kosteczkę. Wszystko podsmażamy na patelni. Na każdym płacie mięsa układamy po dwie łyżki pieczarek z cebulką oraz fasolkę (użyłam mrożonej fasolki ). Zwijamy na kształt roladki, opruszamy solą i pieprzem. Roladki obtaczamy w rozmieszanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rumiano na patelni.
Surówka:
Kapustę pekińską szatkujemy w piórka, rzodkiewkę i pomidora kroimy w kosteczkę. Zalewamy przygotowaną mieszanką (oliwa, woda i sos koperkowo- ziołowy). Dokładnie mieszamy.
Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 16.12.2014 11:19
pysznie wyglądają
Margo1 12.12.2014 08:00
Bardzo lubię takie roladki
berys18 27.11.2014 21:03
super roladki z fajnym nadzieniem
Kejti 27.11.2014 18:04
Ciekawy obiad :-)
Skotka 27.11.2014 17:48
Wyglądają zachęcająco:)
R'n'G Kitchen 27.11.2014 10:10
Apetyczne ,mniam!
Malinka 27.11.2014 09:52
Z pewnością by mi smakowały, super są!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak