Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

Roladki z czosnkiem niedźwiedzim

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • kotlety schabowe

    1,5 kg
  • sól i pieprz

    do smaku
  • czosnek niedźwiedzi 

    4 łyżki
  • cebula

    2 szt
  • musztarda miodowa

    4 łyżki
  • boczek wędzony

    10-15 dag
  • olej do smażenia

  • ogórki kiszone

    3 szt

Sos

  • liść laurowy

    2 szt
  • woda

    1 szkl
  • sól i pieprz

    do smaku
  • sos sojowy

    do smaku
  • śmietana

    2-3 łyżki
  • ziele angielskie mielone

    1/4 łyżeczki
  • mąka pszenna

    1 łyżka
  • papryka słodka mielona

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Mieso umyć, osuszyć, pokroić na porcje, rozbić tłuczkiem na cienkie płaty.
Krok 2 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą posypać posiekanym czosnkiem niedźwiedzim.
Krok 3 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Następnie posypać posiekaną cebulą, ułożyć pokrojone w słupki ogórki i boczek.
Krok 4 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Zwinąć w roladki, zawiązać nitką kuchenną.
Krok 5 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Ułożyć na blaszce, skropić olejem i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec na rumiano polewając powstałym sosem.
Krok 6 - Roladki z czosnkiem niedźwiedzim foto
Upieczone roladki przełożyć do rondla, podlać wodą, dodać liście laurowe, angielskie ziele, odrobinę sosu sojowego, soli i pieprzu. Dusić pod przykryciem do miękkości. Z miękkich roladek usunąć nici, odłożyć w ciepłe miejsce.
Śmietanę wymieszać z mąką i papryką, połączyć z powstałym podczas duszenia mięsa sosem, zagotować, przecedzić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Pani Domu

30.06.2017 08:24
świetny obiad

Aleksandra/Olcia

29.06.2017 17:40
pyszny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat