Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Farsz:
cukinii 1/2
posiekanego koperku 1 łyżka
pieczarek 7
do smaku
sól
sól czarna
Czosnek suszony Prymat
chili mix Jalapeno
DODATKOWO:
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko 2
olej do smażenia
imbir w zalewie 1 łyżka
kotlety schabowe 4 po 150 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z cukinią, pieczarkami i cebulką

Wszystkie składniki na farsz pokroić w drobna kostkę.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oleju, wrzucić pokrojone składniki i podsmażyć około 3 minuty.
Doprawić do smaku przyprawami, schłodzić.
Kotlety rozbić tłuczkiem do mięsa, oprószyć solą i pieprzem.
Na każdy płat mięsa wyłożyć po porcji farszu, rozsmarować go po powierzchni schabu i zwinąć w rolady.
Każdą roladkę zawinąć w folię spożywczą i włożyć je do lodówki na 30 minut.
Po tym czasie każdą z nich obtoczyć w bułce tartej, następnie zanurzyć w rozmąconym z dodatkiem soli i pieprzu jajku.
Na koniec panierować ponownie w bułce tartej.
Tak przygotowane roladki smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony tak długo aby mięso w środku się dosmażyło.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 28.02.2013 19:01
dziękuję, a roladki były bardzo smaczne :)
emeslive 03.12.2012 19:13
Doskonały przepis i śliczne zdjęcie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak