Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z cielęciny

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
cukinia 1 szt
sól i pieprz 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
olej rzepakowy 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z cielęciny

Cielęcinę myjemy, kroimy w plastry. Rozbijamy tłuczkiem. Posypujemy przyprawami. Cukinię myjemy, kroimy w 1 centymetrowe słupki. Na każdy plaster mięsa nakładamy około 4 słupki cukinii i zawijamy w roladkę. Możemy pomóc sobie wykałaczką. Obsmażamy z obu stron na rozgrzanym oleju. Następnie zalewamy wodą i dusimy około 15 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 15.07.2016 12:42
pyszny obiadek
w mojej kuchni 15.07.2016 09:49
dobre do zjedzenia
Krzysztof15 15.07.2016 06:34
pyszne roladki
jagoda5913 14.07.2016 23:52
dobry pomysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak