Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z cebulowym nadzieniem

3.0
(17)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 60 dag
cebula czerwona 3 szt
ocet balsamiczny 1 łyżka
miód płynny 1 łyżka
sól
pieprz
majonez 2 łyżki
olej do smażenia
jajko 1
Bułka tarta klasyczna Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z cebulowym nadzieniem

Filety mujemy, osuszamy, przekrawamy wzdłuż i robijamy cienko. Oprószamy solą i pieprzem. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. N apatelni rozgrzewamy odrobinę oleju i podsmażamy cebulę. Dodajemy ocet balsamiczny i miód i dusimy do miękkości. Doprawiamy i odstawaimy do wystudzenia. Filety smarujemy majonezem i rozkładamy wystydzony farsz. Zwijamy roladki. Panierujemy w rozkłóconym jajku i bułce tartej. Smażymy na złoto z każdej strony. Wkładamy jeszcze do rozgrzanego piekarnika na ok 10 -15 min. Podajemy z puree ziemnaiczanym i dowolną sałatką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kasiaaa 03.05.2015 11:11
Pyychaaa :)
Ela15 12.05.2014 14:00
bardzo smaczne roladki
Stenka 07.04.2014 18:25
ciekawy przepis
wwwiolka 07.04.2014 17:53
Bardzo fajny przepis.
Joannasz3190 07.04.2014 17:11
Pyszności :)
luna76 07.04.2014 14:53
uwielbiam czerwoną cebulę, więc przepis zabieram do siebie :)
Monia 07.04.2014 14:38
Wow, roladki wyglądają świetnie! :)
sylwia_sl 07.04.2014 14:28
z czerwoną cebulą nie jadłam
Milka100 07.04.2014 14:26
ale pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak