Roladki z buraczkami w orzechowej panierce

Roladki z buraczkami w orzechowej panierce

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

mała puszka

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filet z indyka

    1 duży szt
  • buraki czerwone

    2 szt
  • orzechy włoskie

    1/2 szkl
  • ryż

    200 g
  • jajko

    1
  • sól

  • olej do smażenia

  • Kurkuma mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Roladki z buraczkami w orzechowej panierce

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki z buraczkami w orzechowej panierce foto
Buraczki ze skórką ugotować w wodzie bez soli, aż będą miękkie ponad 1 godz. Fileta z indyka opłukać i pokroić na mniejsze części. Rozbić na dość cienkie kotlety. Oprószyć z obu stron solą i pieprzem.
Krok 2 - Roladki z buraczkami w orzechowej panierce foto
Obrane buraczki pokroić na cienkie plasterki i ułożyć na kotlecie.
Krok 3 - Roladki z buraczkami w orzechowej panierce foto
Zwijać dokładnie w rulon. W międzyczasie ugotować ryż dodając do wody sól i kurkumę. Roladki maczać w roztrzepanym jajku, a następnie obtaczać w drobno posiekanych orzechach. Smażyć na małym płomieniu z każdej strony na rumiano. Najlepiej pod przykryciem.
Krok 4 - Roladki z buraczkami w orzechowej panierce foto
Roladki podawać z ryżem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (36)

teresa18 27.12.2013 10:36
Rewelacyjne
IKrakowianka 18.10.2013 19:09
wyglądają genialnie
gusia1000 18.10.2013 00:58
Super jedzenie.
Stenka 16.10.2013 17:38
ciekawy przepis
gosia56 14.10.2013 14:58
ale piękne roladki
Klausia 11.10.2013 17:20
wyglądają bardzo ciekawie :)
fotoviderek 11.10.2013 13:38
Ale smakowite danie :)
Kolorowa 11.10.2013 13:15
Orzechy i buraki- pysznie ;)
caralajna 11.10.2013 07:19
wspaniały pomysł i prezentacja
Christopher 10.10.2013 23:43
Wyglądają zachęcająco.Szkoda ,że mam buraczki we wiórkach .

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat