Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z buraczkami i żurawiną

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 3 szt
buraki ćwikłowe 2 szt
cebula 1/2 szt
żurawina suszona 5 dag
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z buraczkami i żurawiną

Buraki obierz, zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na maśle podsmaż buraki razem z cebulą. Dodaj suszoną żurawinę. Smaż 3-4 minuty. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem. Piersi z kurczaka cienko rozbij tłuczkiem. Oprósz przyprawami. Nałóż porcję farszu buraczkowego i zwiń w roladki. Roladki zawiń w folię spożywczą. Końce zwiąż nitką. Przygotowane roladki wrzuć do osolonego wrzątku. Gotuj 30 minut na wolnym ogniu. Ugotowane roladki odwiń folii i ułóż na talerzu. Podawaj z ryżem i sosem serowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

w mojej kuchni 23.11.2014 12:52
taki obiad chętnie zjem..
AgaS10 23.11.2014 10:50
świetny pomysł:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak