Roladki z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone wieprzowe

    50 dag
  • bułka czerstwa

    1 szt
  • jajko

    1 szt
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa do kurczaka

    2 łyzeczki
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • boczek wędzony

    10 plastrów
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę moczymy w wodzie, odciskamy i dodajemy do mięsa. Wbijamy jajko, doprawiamy solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka i czosnkiem i dokładnie wyrabiamy. Z masy formujemy podłużne kotlety zawijamy w plastry boczku i wbijamy na patyczek do szaszłyków. Pieczemy na grillu elektrycznym około 20 minut lub na patelni grillowej.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jolanta40 25.06.2017 13:56
bardzo apetyczne
Marta Ryżek-Kalkowska 24.06.2017 11:55
PYSZNOŚCI TUTAJ :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat