Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki z boczkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczarki 0,5 kg
cebula
czosnek 1 ząbek
oliwa
sól
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
sznycle wieprzowe 10 szt
wędzony boczek 10 plastrów
bulion warzywny
ryż 30 dag
papryka 3

Przepis i sposób przygotowania na: roladki z boczkiem

Cebulę i czosnek zeszklij na oleju i dodaj pokrojone pieczarki i 2 łyżki tartej bułki. Smaż chwilę i dopraw solą i pieprzem.

Sznycle rozbij na każdym ułóż plasterek boczku i porcję pieczarek, zwiń i usmaż na oleju.

Pokrój paprykę i smaż. Dodaj bulion i duś ok 10 min.
Gotowe roladki podawaj z ryżem i polej sosem paprykowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 08.07.2011 19:02
lubię takie
Margo1 08.07.2011 19:02
lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak