roladki z boczkiem

roladki z boczkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    0,5 kg
  • cebula

  • czosnek

    1 ząbek
  • oliwa

  • sól

  • pieprz

  • tarta bułka

  • sznycle wieprzowe

    10 szt
  • wędzony boczek

    10 plastrów
  • bulion warzywny

  • ryż

    30 dag
  • papryka

    3
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i czosnek zeszklij na oleju i dodaj pokrojone pieczarki i 2 łyżki tartej bułki. Smaż chwilę i dopraw solą i pieprzem.

Sznycle rozbij na każdym ułóż plasterek boczku i porcję pieczarek, zwiń i usmaż na oleju.

Pokrój paprykę i smaż. Dodaj bulion i duś ok 10 min.
Gotowe roladki podawaj z ryżem i polej sosem paprykowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Margo1

08.07.2011 19:02
lubię takie

Margo1

08.07.2011 19:02
lubię takie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat