Roladki z bakłażana z kozim serkiem

Roladki z bakłażana z kozim serkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    1 szt
  • kozi ser (roladka)

    1 opakowanie
  • pomidorki koktajlowe

    do smaku
  • rukola

    1 garść
  • oliwa

    do smaku
  • ocet balsamiczny

    do smaku
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

    do smaku
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bakłażana kroimy na cieniutkie plasterki. Smarujemy je oliwą z obydwu stron i grillujemy na patelni grillowej. Odkładamy do przestudzenia.
Pomidorki kroimy na pół, serek w plasterki. Każdy plasterek bakłażana solimy i pieprzymy, układamy na nim listki rukoli, połówki pomidorków i kawałek serka. Zwijamy ciasno w roladki i układamy na talerzu.
Przed podaniem delikatnie kropimy oliwą i octem balsamicznym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ilka01 08.06.2015 08:30
pychota :)
Benita 07.06.2015 16:40
Cóż za pyszności. Uwielbiam takie połączenia.
IKrakowianka 07.06.2015 16:10
bardzo smaczne
Betina#45 07.06.2015 12:59
Świetna przekąska ;) wygląda apetycznie
jagoda5913 07.06.2015 12:02
Pyszne ,lekkie i zdrowe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat