Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najlepsze przepisy na grilla SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana z kozim serem

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan
1 szt.
ser kozi
100 g
pomidory suszone
100 g
czosnek
6 ząbków
olej z orzechów włoskich
3-4 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sklep Prymat
pieprz kolorowy
orzechy włoskie
6-7 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana z kozim serem

Bakłażana umyć, pokroić wzdłuż na cienkie plastry, nasolić.
Pomidory suszone z oleju pokroić w paski, czosnek obrać i pokroić w plasterki.
Ser zetrzeć na płatki. Orzechy bardzo drobno posiekać, rozbić lub zmielić.

Folię aluminiową pokroić w duże kwadraty. Na każdym kwadracie folii ułożyć dwa plastry bakłażana tak aby na siebie zachodziły, tworząc prostokąt. Każdy prostokąt skropić olejem z orzechów włoskich, posypać grubo zmielonym pieprzem. Na każą porcję ułożyć taką samą ilość pomidorów i czosnku, posypać mielonymi orzechami i obficie płatkami sera. Plastry bakłażana podwójnie zwinąć w roladki, owinąć folią aluminiową aby powstały szczelne pakieciki.

Piec 35 minut w temperaturze 180 st z termoobiegiem.
Przed podaniem wyjąc z folii i oprószyć grubo mieloną solą morską.

Jako przestawka sprawdza się jako porcja dla 4 osób, jako posiłek z pieczywem, np. kolacja dla dwu.

Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

AURELKA 05.09.2013 19:04
danie prezentuje się znakomicie
Monika78 07.04.2012 22:26
Uwielbiam kozi ser , uwielbiam baklazana... jak dla mnie ekstra :)
elaa 28.03.2012 13:30
super
halina17 18.03.2012 21:01
dobry przepis
Wacław 17.03.2012 14:48
smaczne danie !
jozefinach 17.03.2012 10:04
Lubie bakłażana.
Kas2 11.03.2012 10:03
wspaniałe połączenie smaków
Kamila/kami007 07.03.2012 14:48
mmmm
Ewa6274879 07.03.2012 09:03
super przekąska :)
caralajna 07.03.2012 07:48
pyszne smaki w jednym daniu mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak