Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana i brukselki

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
brukselka 8 szt
bulion warzywny
majonez 2 łyżki
śmietana 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana i brukselki

Brukselki gotujemy w bulionie warzywnym . Uwaga ,żeby nie rozgotować .
Bakłażana myjemy i kroimy w długie paski. Solimy i odstawiamy na ok 10 min. Płuczemy go i grillujemy na patelni grillowej. W plaster bakłażana owijamy brukselkę spinamy wykałaczką lub patyczkiem do szaszłyków. Robimy sos czosnkowy. Majonez mieszamy z śmietaną dodajemy wyciśnięty czosnek . Doprawiamy sola i pieprzem. Sos nakładamy na roladkę i podajemy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

matesko 23.10.2013 13:57
ciekawy przepis
2milutka 23.10.2013 11:56
ciekawy pomysł:)
Janina 23.10.2013 11:39
Ciekawy pomysł;)
eMMe 23.10.2013 11:32
Wyglądają zachęcająco:)
msmors 23.10.2013 11:24
fajnie wygladają
Melania 23.10.2013 10:58
Jak pysznie podane :) Super się prezentują :)
Monika58 23.10.2013 10:50
super propozycja na posmakowanie czegoś innego :)
Łukasz15 23.10.2013 10:35
Super wyglądają
anja3107 23.10.2013 10:03
na pewno bardzo smaczne
Paolcia 23.10.2013 09:59
mmm pyszne :)
aniagdz 23.10.2013 09:46
brukselka i bakłażan, ciekawe połączenie nie powiem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak