Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana faszerowane serkiem

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 sztuka
serek śmietankowy 150 gram
oliwki czarne Smak 8 sztuk
papryczka chilli kawałek
oliwa 2 łyżki
sól
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana faszerowane serkiem

Bakłażana umyć, pokroić w plastry o grubości ok 0,5 cm, posolić i odstawić na 15 min. Następnie osuszyć ręcznikiem papierowym, przesmarować oliwą i opiec na grillu po 2 min z każdej strony. Oliwki i papryczkę pokroić na plasterki, dodać do serka. Wszystko wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem. Każdy plaster bakłażana posmarować serkiem, następnie zwinąć w rulon. Podawać same lub z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

atort111
atort111 19.03.2015 21:00
roladki świetne wyszły
Katarzyna59 22.01.2015 15:04
znakomite,
R'n'G Kitchen 22.01.2015 11:14
Dla mnie rewelka :) Mniam!
tytka 22.01.2015 10:44
przepięknie wyglądają
kloruś 22.01.2015 10:21
fantastyczne zdjęcie... ślinka cieknie!
IKrakowianka 21.01.2015 23:01
efektownie wygląda
miodunka 21.01.2015 22:12
Dobra i smaczna przystawka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak