Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki z bakłażana.

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

bakłażan 1 szt
ser feta 20 dag
ser topiony 5 dag
olej do smażenia
pomidorki koktajlowe
szałwia liście

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki z bakłażana.

Dobra wiadomość dla szczególnych smakoszy: kieliszek wina jest przyjazny nie tylko dla ducha ,ale i dla serca. Do tego koniecznie, aromatyczne, nasycone ciepłem słonecznym bakłażany. Poniższe roladki stanowią szybką i elegancką przystawkę, jak i dodatek do dania głównego.

Bakłażana pokroić w plastry, posypać solą, pozostawić na 30min,osuszyć papierem i przesmażyć na patelni grillowej z obu stron.
Serki utrzeć z ziołami i pastą posmarować plastry bakłażana.
Plastry zrolować ,wbić wykałaczkę z listkiem szałwii i pomidorkiem. Wstawić do nagrzanego do 190 oC. piekarnika na 6-7 min.
Miłych wrażeń:)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agogo2 09.11.2013 21:51
pyszne roladki
Maria 70 13.10.2013 18:45
Piękna ,zachęcająca przekąska.
Aleksandra/Olcia 13.10.2013 18:22
mniam mniam
kasienka23 13.10.2013 17:54
wspaniałe! chętnie bym je teraz zjadła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak