Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe z kabanosami

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pieczeń wołowa 1 kg
musztarda 2-3 łyżki
cebula 1 szt
ogórki kiszone 3 szt
boczek 10-15 dag
marchewka 1 szt
czosnek 3 ząbki
smalec 3-4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
kabanos 3 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe z kabanosami

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w poprzek włókien, rozbić tłuczkiem przez folię na cienkie płaty. Natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie mięso posmarować musztardą, ułożyć posiekaną cebulę, pokrojony boczek, ogórki i marchewkę. Na środek położyć kawałek kabanosa i ciasno zwijać roladki.
Krok 1 - Roladki wołowe z kabanosami foto
2
Obwiązać nitką kuchenną lub spiąć wykałaczkami.
Krok 2 - Roladki wołowe z kabanosami foto
3
Zrumienić na patelni ze wszystkich stron na rozgrzanym smalcu. Rumiane mięso przełożyć do rondla, wlać szklankę wody i dusić pod przykryciem do miękkości.
Krok 3 - Roladki wołowe z kabanosami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorian 09.01.2014 08:11
pyszne miesko
Alex_M 04.01.2014 17:38
świetny pomysł na urozmaicenie roladek :)
IlonaAlbertos 24.07.2013 20:11
Wyglądają obłędnie.
caralajna 17.11.2012 12:33
zachęcające
olkaaa 16.11.2012 09:24
takich jeszcze nie robiłam
Beata23 16.11.2012 08:33
lubię rolady
SmacznaPyza 14.11.2012 17:33
ciekawe danie
Joanna46 14.11.2012 07:41
Ładnie się prezentują.
kulinarny smak 14.11.2012 07:35
tzw. na bogato:) full roladka
monisia1977 14.11.2012 07:19
pycha
wyattearp 14.11.2012 07:18
SMACZNE
Beata61 14.11.2012 07:18
extra pomysł i wykonanie :)
kasiaw 14.11.2012 07:09
pyszne i wyglądają wyśmienicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak