Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wołowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec wołowy
cebula
ogórek kiszony
musztarda
sól
pieprz
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wołowe

Kroki postępowania

1
Mięso myjemy i rozbijamy tłuczkiem , smarujemy musztardą , prószymy solą i pieprzem , układamy po kawałku cebuli ogórka , boczku ,
Krok 1 - Roladki wołowe foto
2
zwijamy w roladę i obwiązujemy białą nicią , wbijamy wykałaczkę .
Krok 2 - Roladki wołowe foto
3
Roladki smażymy na smalcu z każdej strony . Przekładamy do garnka i zalewamy wodą można dodać kostkę mięsną , dusimy około 30 - 40 minut na wolnym ogniu gdy mięso będzie miękki zdejmujemy nić i zagęszczamy sos mąka . Podajemy z kluseczkami śląskimi i kapustą czerwoną .
Krok 3 - Roladki wołowe foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 20.04.2013 20:11
najlepsze są takie roladki-pycha!
Seba 28.11.2012 10:23
smaczne
jozefinach 26.10.2012 13:49
Pyszności.
Wafelek2601 25.10.2012 10:14
Bardzo lubię
pycia9 24.10.2012 22:55
smaczne
Konczi 24.10.2012 11:25
pycha
EWI 24.10.2012 09:37
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak