Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wolowe

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości 50 dkg
pieczarki 10 dkg
boczek wędzony 5 plastrów
cebulka mała 1 szt
sól do smaku
pieprz do smaku
mąka 8 dkg
śmietana 15 dkg
zielona pietruszka do smaku
tłuszcz do smażenia 15 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wolowe

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki, cebulę zaś w drobną kostkę. Rzucić na mocno rozgrzany tłuszcz, dodać sól, pieprz i paprykę i podsmażyć. Plastry mięsa posypać pieprzem i na każdy płat kłaść plasterek boczku, trochę pieczarek z cebulką i zwinąć po czym obwiązać nitką. Roladki obtoczyć w mące i dać na patelnię na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron.Na koniec podlać odrobiną wody dodać łyżkę tłuszczu i dusić a pod koniec wlać śmietanę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

RenataZ-et 15.12.2012 20:52
bardzo lubię
Jodaj 09.01.2012 10:49
niam :) pyszne roladki :)
Rique 07.07.2011 09:59
smaczne:)
Teresa19 27.03.2011 15:44
Fajne.
Juleczka20 19.03.2011 08:31
pyszne
malaczarna23 19.03.2011 08:23
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak