Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki włoskie

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchew 1 sztuka
seler 1/8 sztuki
cebula biała 1/2 sztuki
wino białe wytrawne 1/3 szklanki
schab bez kości 4 plastry
śmietana 200 mililitrów
olej do smażenia
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki włoskie

Seler, marchew obrać, umyć, pokroić w słupki.
Schab rozbić tłuczkiem, na każdym plastrze ułożyć po parę kawałków marchwi i selera, oprószyć solą i pieprzem.
Zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami.
Roladki podsmażyć z każdej strony na rozgrzanej oliwie.
Przełożyć roladki do brytfanny, dodać pokrojoną cebulę, wino i mąkę, dusić 5 minut, mieszając.
Wlać sok z cytryny, śmietanę, doprawić solą i pieprzem, dusić jeszcze 20 minut.
Podawać z ziemniaczkami.
SMACZNEGO!!!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 13.08.2015 07:03
na pewno są wyśmienite
Hrabina w kuchni 03.05.2015 22:03
Fajne i smaczne roladki.
Pani Domu 03.05.2015 20:18
ciekawe roladki
adelajda 03.05.2015 18:33
Zapraszam !
Malinka 03.05.2015 18:11
Takiego schabu jeszcze nie jadłam i...żałuję :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak