Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z żurawiną i kukurydzą

3.0
(12)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kotlety schabowe 2 szt
czosnek 2 ząbki
liście kapusty włoskiej 1-2 szt
kukurydza w puszce 2-3 łyżki
musztarda 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej 2 łyżki
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z żurawiną i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Umyte mięso osuszyć, zbić tłuczkiem przez folię spożywczą. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem, przykryć i odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie mięso posmarować musztardą, ułożyć umyte liście kapusty, suszoną żurawinę i osączoną z zalewy kukurydzę.
Krok 1 - Roladki wieprzowe z żurawiną i kukurydzą foto
2
Mięso mocno zwinąć w rulon, zawiązać nicią kuchenną, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z żurawiną i kukurydzą foto
3
Przykryć i włożyć do piekarnika. Piec w temp 200 stopni około 45-50 minut, polewając od czasu do czasu powstałym podczas pieczenia sosem. Z gotowych roladek usunąć nici a mięso pokroić.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z żurawiną i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Angelika10 07.02.2014 01:24
smaczne roladki
IZABELA29 18.11.2013 06:40
Smaczne te roladki
IlonaAlbertos 12.11.2013 17:42
Wyglądają zachwycająco.
Poison1988 11.11.2013 14:35
wyglądają super a smakują pewnie jeszcze lepiej :)
Lis 11.11.2013 02:19
Przepysznie zapowiadające się roladki:)
treonina 10.11.2013 23:20
wspaniały pomysł!
Megg 10.11.2013 23:08
wyśmienite roladki
Mniam 10.11.2013 22:43
Pysznie nadziane :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak