Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

roladki wieprzowe z pieczarkami

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe bez kości 3/4 kg.
pieczarki 30 dkg.
cebula 2 szt.
czosnek 3-4 ząbki
Musztarda chrzanowa Prymat 2 łyżki
miód płynny 1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
oliwa do smażenia

Porada

Do tych roladek można użyć mięsa od karkówki lub szynki ewentualnie schabu . Można je także grillować w sezonie letnim lub teraz na grillu elektrycznym co jakiś czas polewając je marynatą musztardową .

Przepis i sposób przygotowania na: roladki wieprzowe z pieczarkami

Pieczarki umyć i pokroić w plasterki , cebule i czosnek obrać a następnie cebule pokroić w półplasterki a czosnek posiekać . Na patelni rozgrzać odrobinę oliwy i wrzucić cebulę z czosnkiem wymieszać , zeszklić , dodać pieczarki doprawić do smaku solą , pieprzem oraz papryką ponownie wymieszać i dusić aż odparuje płyn. Mięso opłukać i pokroić w plastry ok. 1 cm. rozbić je tłuczkiem najlepiej przez folię aby nie kaleczyć mięsa , po wierzchu posypać solą , pieprzem oraz papryką ostrą i na każdy plaster nakładać przestudzony farsz pieczarkowy . Następnie dosyć ciasno zwijać w roladki i spiąć wykałaczką . W naczyniu przygotować marynatę z musztardy , miodu , oliwy , soli i pieprzu dokładnie połączyć ze sobą i polać każdą roladkę . Na patelni rozgrzać oliwę i smażyć na rumiano z każdej strony , podawać z ziemniakami i surówką oraz do kolacji jako przekąskę .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 27.12.2014 20:28
@Bernadeta1 oj tak były smaczne tylko bardzo pikantne :)
Bernadeta1 27.12.2014 19:45
na pewno bardzo smaczne roladki
Krzysztof15 27.12.2014 16:55
pyszne roladki
Adam/ZUB3R 27.12.2014 16:29
smaczne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak