Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

karczek 8 plastrów
pieczarki 30 dkg
oliwa 100 ml
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat do smaku
czosnek 2 ząbki
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z pieczarkami

Posiekane pieczarki zrumienić na łyżce oliwy, podlać wodą, dusić do miękkości. Przyprawić solą i pieprzem. Karczek rozbić, natrzeć oliwą, czosnkiem przeciśniętym przez praskę i przyprawą do wieprzowiny. Na każdy plasterek nałożyć część pieczarek, zwinąć roladki. Odstawić na 3 godziny do lodówki. Po tym czasie wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i upiec.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak