Roladki wieprzowe z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso wieprzowe

    4 plastry
  • kurki

    20 dkg
  • masło

    1 łyżka
  • cebula

    1 sztuka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Mięso umyć, osuszyć, cienko rozbić. Oprószyć kucharkiem i pieprzem.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Kurki umyć, jeśli są duże - pokroić. Cebulkę posiekać. Masło rozgrzać, zrumienić na nim cebulę, dodać kurki. Dusić aż woda odparuje. Przyprawić solą i pieprzem.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Na brzegu każdego kawałka mięsa położyć część grzybów.
Krok 4 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Zwinąć roladki, podsmażyć na mocno rozgrzanym oleju.
Krok 5 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Zalać wodą, dusić do miękkości. Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody, wlać do sosu. Doprawić kucharkiem i pieprzem.
Krok 6 - Roladki wieprzowe z kurkami foto
Podawać z surówką i ziemniakami.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (14)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 04.01.2014 16:44
coś pysznego, moje smaki
IlonaAlbertos 12.06.2013 20:34
Takie mięsko to ja lubię.
ben-ka 25.05.2013 09:14
z kurkami.......pychota!!!
caralajna 25.04.2013 07:29
świetne, lubię kurki
M. Monroe 30.12.2012 16:16
kurki ... to jest to !
mela25 30.10.2012 12:01
Zależy od mięsa jak kupisz w markecie to mięso jest twarde jak kupisz mięso z polski to jest miękkie :)
Motorek 22.10.2012 08:29
bardzo smaczne
kuklik 02.10.2012 16:46
rewelacja
Wafelek2601 12.09.2012 10:35
Nie, są pyszne i mięciutkie.
mirosława4 11.09.2012 21:11
ale bym zjadła taką roladkę :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat