Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z kabanosem i papryką

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso wieprzowe z szynki 1/2 kg
czosnek 2 ząbki
papryka czerwona 1/2 szt
papryka zielona 1/2 szt
jajko 1 szt
mąka 2-3 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia
kabanos 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z kabanosem i papryką

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, pokroić na 4-5 plastrów, rozbić tłuczkiem przez folię na bardzo cienkie płaty. Natrzeć przeciśniętym przez praskę czosnkiem, oprószyć solą i pieprzem, odłożyć w chłodne miejsce na pół godziny. Następnie na każdy płat mięsa ułożyć po kawałku kabanosa, po słupku zielonej i czerwonej papryki.
Krok 1 - Roladki wieprzowe z kabanosem i papryką foto
2
Zwinąć w roladkę, spiąć wykałaczkami. Roladki oprószyć mąką, zanurzać w roztrzepanym jajku z dodatkiem szczypty soli i obtaczać w bułce tartej. Smażyć w głębokim tłuszczu.
Krok 2 - Roladki wieprzowe z kabanosem i papryką foto
3
Usmażone roladki podawać z ziemniakami i surówką.
Krok 3 - Roladki wieprzowe z kabanosem i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

malinka18 14.09.2012 15:06
bardzo smakowicie wyglądają i kolorowo...
olkaaa 14.09.2012 10:36
wyśmienicie wyglądają
GOSIA18 14.09.2012 08:18
Wyglądają extra i smakowicie.
Agnieszka_B 14.09.2012 06:55
Prezentują się bardzo apetycznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak