Roladki wieprzowe z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • musztarda

    4 łyżki
  • ser żółty

    20 dag
  • bułka tarta

    15 dag
  • jajko

    2 sztuki
  • tłuszcz do smażenia

    10 dag
  • schab

    1 kg
  • jaja na twardo

    10 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab opłukać i osuszyć. Pokroić go na porcje- kotlety. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (195)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kloruś 02.08.2016 22:24
chętnie bym skosztowała!
Monia 30.04.2014 10:38
Świetny wygląd, pewnie też dobrze smakują :)
sanielcia 12.01.2014 17:56
super przepis
krystyna330 21.11.2013 15:10
fajne polaczenie
ben-ka 18.11.2013 10:58
Bardzo apetycznie się prezentują.
ao_12 22.08.2013 06:59
bardzo apetycznie wyglądają
RenataZ-et 21.07.2013 22:34
wyglądają bardzo apetycznie
Katarzyna40 13.03.2013 22:08
świetne :) ciekawie się prezentuje
waniliowapanienka 01.02.2013 13:40
prezentuje się fajnie, zobaczymy czy tez tak smakuje :) jutro próbuje :)
dwa pokoje z kuchnią 25.01.2013 13:26
wyglądają rewelacyjnie! kradne do siebie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat