Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z jajkiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
jajko 2 szt
Musztarda sarepska Prymat 4 łyżki
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko ugotowane na twardo 10 szt
sól
ser gouda 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z jajkiem

Schab pokroić na porcje, tak jak na kotlety. Mi wyszło 10 kotletów, więc potrzeba 10 ugowowanych jajek. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

barbara11561 26.05.2011 07:08
Bardzo ciekawy przepis:)
ewa19a 14.04.2011 21:40
na wielkanocny stół jak znalazł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak