Roladki wieprzowe z jajkiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

    1 kg
  • jajka

    2 szt
  • musztarda sarepska

    4 łyżki
  • Bułka tarta klasyczna Prymat

  • jaja na twardo

    10 szt
  • sól

  • ser gouda

    200 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Schab pokroić na porcje, tak jak na kotlety. Mi wyszło 10 kotletów, więc potrzeba 10 ugowowanych jajek. Każdy z kotletów oprószyć solą i pieprzem, zbić tłuczkiem kuchennym. Kotlety rozkładać na desce kuchennej i posypać startym serem żółtym. Jajka ugotowane na twardo obtaczać w musztardzie i kłaść na kotletach. Wieprzowinę zawijać w roladki i spinać wykałaczką. Roladki panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym na patelni tłuszczu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
barbara11561 26.05.2011 07:08
Bardzo ciekawy przepis:)
ewa19a 14.04.2011 21:40
na wielkanocny stół jak znalazł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat