Roladki wieprzowe faszerowane szpinakiem i serem pleśniowym

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • KOTLETY WIEPRZOWE

    4
  • czerwonego wytrawnego wina

    50 ml
  • mrożonego szpinaku

    200 g
  • sera pleśniowego

    100 g
  • ząbki czosnku

    2
  • mąka

  • jajko

  • bułka tarta

  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • olej

  • masło

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kotlety rozbić, oprószyć z obu stron sola. Z wina, przeciśniętego przez praskę czosnku, tymianku i pieprzu zrobić marynatę i zalać nią mięso, wstawić do lodówki na 4 godziny. Rozmrożony szpinak przesmażyć na łyżce masła, dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy, zagotować i schłodzić. Kotlety wyciągnąć z marynaty. Na każdy wyłożyć przygotowany farsz, po czym zawinąć roladki i spiąć szpikulcem lub wykałaczką. Panierować w mące, roztrzepanym jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju aż do zrumienienia.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Zoso 03.07.2012 22:31
smaczne mięsko
jogobella23 01.04.2011 09:21
super
maciek7 03.03.2011 20:59
super przepis
MAR3STA 10.11.2010 00:38
pychota!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat