Roladki wieprzowe

Roladki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

g

kostka

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kotlety schabowe

    4 szt.
  • ser żółty

    4 plasterki
  • szynka

    4 plasterki
  • sól i pieprz

    do smaku
  • przyprawa gyros

    do smaku
  • jajka

    2 szt
  • bułka tarta

    do panierki
  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Wykonanie:
Kotlety rozbić dosyć cienko, posypać przyprawami i odłożyć na godzinę w chłodne miejsce. Na przygotowane kotlety układać po jednym plasterku sera i szynki i posypać przyprawą gyros. Po czym zwinąć w roladkę i spiąć wykałaczką. Maczać w jajku rozbełtanym w odrobinie mleka, panierować w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Roladki smakują wybornie polane sosem grzybowym.

Aktualności

Komentarze (10)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

12.02.2017 08:16
Pyszna propozycja

Ada-Gaba

11.02.2017 20:56
bardzo apetyczne

dodi

11.02.2017 18:07
apetycznie wyglądają

Ewa Wojtaszko

11.02.2017 17:34
już wiem,że by mi posmakowały

bertpvd

11.02.2017 16:45
Pyszne roladki

Konczi

11.02.2017 16:45
apetycznie roladki

Janina

11.02.2017 15:34
Fajne mięsko;))

w mojej kuchni

11.02.2017 13:16
same pyszności do zjedzenia

pestka

11.02.2017 09:16
smaczny obiad

mirosława4

11.02.2017 08:45
apetyczne !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat