Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

łopatka bez kości 1 kg
ogórek kiszony 3 szt
marchewka 3 szt
cebula 2 szt
słonina 10 dag
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Mięso pokroić i rozbić na cienkie plastry, przyprawić solą i pieprzem. Ogórki, marchew, sloninę i cebulę kroimy w slupki. Na każdym kawałku mięsa układamy po pasku warzyw i sloniny zwijamy roladki, spinamy wykalaczkami lub szpilkami. Na rozgrzanym tłuszczu rumienimy roladki, następnie podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Powstaly sos zageszczamy zawiesiną z mąki i wody .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justa32 17.01.2013 09:58
smaczne mięsko!!!
babajaga1969 23.10.2012 01:21
dobre

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak