Roladki wieprzowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    1 kg
  • sól do smaku

  • pieprz czarny

  • majeranek

  • s?odka papryka

  • ogórki kiszone

    3
  • cebula

    1
  • czosnek z?bki

    4
  • musztarda sarepska

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Karkówk? pokroi? ma plastry grubo?ci oko?o 1cm, a nast?pnie mi?so rozbi? t?uczkiem. Przyprawi? kawa?ki mi?sa sol?, pieprzem, s?odk? papryk? i majerankiem – odstawi? na noc do lodówki. Nast?pnego dnia wyj?? mi?so z lodówki. Ogórki kiszone, cebule oraz czosnek pokroi? w s?upki. Plastry mi?sa posmarowa? musztard? i na posmarowanej cz??ci mi?sa uk?ada? po s?upku ogórka, cebuli i czosnku. Mi?so zwin?? w roladki i spi?? wyka?aczk?. Tak przygotowane roladki sma?y? na rozgrzanym oleju na br?zowy kolor.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Bernadeta 25.02.2013 07:59
pyszne,lubie takie roladki
caralajna 23.02.2012 08:29
dobrze doprawiona :)
staropolanka5 26.01.2012 18:25
ciekawie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat