Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

schab bez kości 40 dag
ser żółty 4 plastry
pomidor 1 sztuka
ogórek kiszony 1 sztuki
szynka 4 plasterki
sól 1 szczypta
pieczarki 3 sztuki

DODATKOWO

jajko do panierki
mąka do panierki
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe

Kroki postępowania

1
Pieczarki kroimy w mniejsze kawałeczki i podsmażamy na patelni.
Krok 1 - Roladki wieprzowe  foto
2
Schab dzielimy na 4 porcje. Tłuczkiem rozbijamy na dosyć cienkie plastry, odrobinę solimy z obu stron i układamy na desce.
Krok 2 - Roladki wieprzowe  foto
3
Na każdym kawałku kładziemy plaster sera żółtego, plaster szynki, parę kawałków usmażonych pieczarek, na nich plaster pomidora oraz kawałek ogórka kiszonego.
Krok 3 - Roladki wieprzowe  foto
4
Mocno zwijamy i wbijamy wykałaczkę, aby się mocno trzymało. Panierujemy w mące następnie w roztrzepanym jajku, a na końcu w bułce tartej.

Piec na tłuszczu z obu stron na małym ogniu do miękkości.
Krok 4 - Roladki wieprzowe  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina17 06.06.2016 20:28
Dobre roladki.
Ola1young 06.06.2016 17:10
pyszne danie obiadowe :)
anja3107 06.06.2016 16:02
bardzo :) polecam
2milutka 06.06.2016 15:04
Proste a jakie smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak