Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki we włoskim stylu

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pierś z kurczaka 2 Sztuki
pomidory suszone Smak 8 Sztuk
czosnek 2 Ząbki
parmezan starty 4 Łyżki
szynka parmeńska 8 Plastrów
posiekane listki tymianku
oregano Ok 2 łyżeczki
Papryka słodka mielona Prymat Ok Łyżeczka
sól i pieprz

Porada

W czasie przyprawiania miesa nalezy uwazac z sola gdyz ser i szynka sa juz dosyc slone

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki we włoskim stylu

Piers z kurczaka dzielimy na 2 filety. Rozbijamy kazdy z nich, najlepiej pod folia spozywcza aby ich nie uszkodzic. Kazdy filecik posypujemy przyprawami, nacieramy czosnkiem. Na brzeg nakladamy posiekane suszone pomidory, ser, oraz galazke swiezego tymianku lub oregano. Roladke zawijamy a nastepnie zawijamy ja w szynke. Tak przygotowane roladki wkladamy do naczynia zaroodpornego i pieczemy najpierw w temperaturze 180 stopnii a pod koniec temperature zwiekszamy na 200 stopnii aby roladki sie ladnie zarumienily. Ja swoje pieklam okolo 20-25 min. Czas pieczenia jest zalezny od grubosci roladek.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 16.02.2017 20:34
bardzo lubię
agaK. 14.02.2017 23:16
Świetny przepis.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak