Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki warszawskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cielęcina 500 g
kajzerka
mleko 1/4 szklanki
jajko
masło
Bułka tarta klasyczna Prymat
mąka 3 łyzki
smalec 3 łyzki
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki warszawskie

Mięso pokroj na 4 plastry.Rozbij tłuczkiem.Bułkę namocz w mleku,odciśnij i zmiel.Zółtko utrzyj z 1,5 łyzki masła,dodaj zmielona bułke i 3 łyzki tartej/dopraw.Utrzyj i wymieszaj z pianą ubita z 1 białka.Posmaruj plastry mięsa,zwiń w ruloniki,zepnij wykałaczkami.Panieruj w mące ,jajku i tartej bułce.Smaż na smalcu.Gotowe roladki podawaj z ogórkami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak