Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w sosie pieczarkowym

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

schab bez kości 600 g
marchew 1 szt
śmietana 1-2 łyżki
różyczki brokuła 4-5 szt
pieczarki 200 g
masło 2 łyżki
mąka 1 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w sosie pieczarkowym

Mięso myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy na plastry. Rozbijamy i oprószamy solą i pieprzem. Brokuła gotujemy w osolonej wodzie. Cebulę i marchew obieramy. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulę drobno kroimy. Wszystkie warzywa podsmażamy lekko na patelni, doprawimy do smaku solą i pieprzem. Tak podsmażone warzywa wykładamy porcjami na kotlety i formujemy roladki ( możemy spiąć wykałaczkami). Na suchej patelni podsmażamy z każdej strony roladki. Następnie przekładamy do garnka zalewamy wodą ( tak by mięso było przykryte). Pieczarki kroimy na grubsze plastry i dodajemy do mięsa. Dusimy do miękkości pod przykryciem . Na koniec mieszamy mąkę ze śmietaną i podprawiamy sosik. Mieszamy i doprawiamy do smaku sola i pieprzem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 04.04.2014 18:42
pychotka))))
Milka100 02.04.2014 22:08
apetyczne i smaczne roladki i te pieczarki pycha
iwi 02.04.2014 16:21
Pychota !!!
Krzysztof15 02.04.2014 16:05
pyszne roladki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak