Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki w słodkim sosie

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś kurczaka 1 sztuka
truskawki ok 2 szklanek
mąka 1-2 łyżki
śmietana 2 łyżki
ser żółty 4 plastry
cukier do smaku
Kwas cytrynowy Prymat do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do panierki
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki w słodkim sosie

Mięso umyć, osuszyć. Rozdzielić i pokroić tak by były cztery płaty mięsa. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdym płacie położyć plaster sera i zwinąć roladkę. Panierować w roztrzepanym jajku i tartej bułce i smażyć na rumiano. Można roladki smażyć albo też dusić bez panierki. Truskawki oczyścić, opłukać i zmiksować. Doprawić cukrem i kwaskiem ew. Sokiem z cytryny. Połączyć ze śmietaną. Jeśli chcemy sos gęsty podgrzany zagęszczamy mąką. Roladki i sos są świetnym dodatkiem do ryżu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak