Roladki - tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    2 placki
  • szpinak świeży

    2 garście
  • szynka parmeńska

    10 plastrów
  • słonecznik łuskany

    4 łyżki
  • twaróg

    150 (śmietankowy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Roladki - tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską foto
Placki tortilla posmarować serkiem śmietankowym. Liście szpinaku dokładnie umyć, osuszyć, odciąć łodyżki. Ułożyć na tortilli.
Krok 2 - Roladki - tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską foto
Szynkę parmeńską ułożyć na szpinaku. Ziarna słonecznika uprażyć na suchej patelni i wyłożyć na szynkę. Całość zwinąć w rulon.
Krok 3 - Roladki - tortilla ze szpinakiem i szynką parmeńską foto
Roladki podawać przekrojone na pół. Jeśli mają służyć jako przystawka dla większej ilości osób, można pokroić na 2 cm kawałki i nakłuć na wykałaczki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (19)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Megi 13.05.2015 16:27
świeży szpinak, świetny pomysł
Klausia 20.04.2014 13:28
bardzo apetycznie :)
Malgorzata549 04.11.2013 14:19
świetnie się prezentują
Marcin9 05.05.2013 09:06
Wygląda przepysznie
Claudittemisscooking 21.04.2013 11:48
musza nieźle smakowac
stokrotka 28.03.2013 22:25
smaczne, też robię podobne
Laila2786 12.02.2013 13:40
są cudowne
ao_12 29.01.2013 19:22
super wygląda, a można zrobić z mrożonym szpinakiem?
agogo2 05.01.2013 21:40
super wyglada
sloneczko1 16.11.2012 12:23
ciekawy przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat